Onze organisatie

Ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Het verlies van dierbaren, maar ook van gezondheid en mobiliteit maken hen kwetsbaar en regelmatig ook eenzaam.

Gouden Dagen wil ervoor zorgen dat ouderen in Nederland zich verbonden voelen met anderen en daardoor hun kwaliteit van leven verbeteren. Niet alleen voor ouderen in zorginstellingen, maar óók voor  het groeiende aantal ouderen dat nog zelfstandig woont.

Jan Romme (Voormalig directeur): "Eenzaamheid tegengaan vraagt om een geïntegreerde aanpak. Wij hebben hierin een verbindende rol."

Het bereiken van ouderen

Gouden Dagen heeft het grootste netwerk om ouderen te bereiken in Nederland.
We bereiken ouderen via de:

  • 2.400 zorginstellingen in Nederland
  • 7.000 buurtcentra
  • 420.000 vrijwilligers die actief zijn voor deze organisaties.
Onze aanpak

Onze aanpak

Kwetsbare ouderen die zich vaak eenzaam voelen, hebben niet persé dezelfde hulpvraag. Door maatwerk te leveren en daarbij sociaal contact te stimuleren krijgen zij weer plezier in het leven.

Ons netwerk heeft persoonlijk contact met ouderen en weet wat hun individuele hulpvraag is. Zij zoeken naar een passende maatregel. Hierbij maken ze gebruik van de activiteiten van Gouden Dagen. Deze worden  lokaal georganiseerd en soms landelijk. Activiteiten van Gouden Dagen richten zich op:

  • het stimuleren van waardevolle contacten tussen ouderen
  • het bouwen van een netwerk om ouderen heen die naar hen omzien
  • stimuleren van ouderen om vrijwilligersactiviteiten te ondernemen

Aanbod voor ouderen?

Door de omvang van ons netwerk hebben we vaak een intermediaire rol tussen de ouderen en aanbieders van welzijns- en sociale activiteiten voor ouderen. Heeft u een initiatief wat het welzijn van ouderen verbetert? Neem contact met ons op.

Marjet van der Huls (Activiteiten-coördinator zorginstelling): "Gouden Dagen betekent: feest, gezelligheid, naar elkaar omzien, contact, ontroering en blijdschap."